Skrevet af:Poul

Dato: 4. juni, 2019

Fokus er ofte på, hvad en virksomhed får ud af en personprofil: potentielle kompetencer, mulig teamsammensætning og om personen passer ind. Men hvad med kandidaten? Hvilken værdi og indsigt skaber en profil hos kandidaten? Jeg vil prøve at beskrive, hvad det har givet mig.

 

I 2018 fik jeg lavet en PeopleTools Personprofil i forbindelse med en jobsamtale. Baggrunden og formålet var altså at vurdere, om der var et match mellem den pågældende virksomhed og jeg – og ikke personlig udvikling. På trods af det fik jeg undervejs i tilbagemeldingssamtalen og efterfølgende flere ”aha”-oplevelser, der har gjort mig meget mere bevidst om, hvorfor jeg handler og tænker, som jeg gør – både i mit professionelle virke og privat.

Selvom profilens udslag og resultat ikke kom bag på mig, har det alligevel givet mig en større bevidsthed om og forståelse af, hvem jeg er, hvornår jeg trives, og hvad mine styrker er.

Når jeg f.eks. synes, de ændringer, vi skal til at foretage på min arbejdsplads, er en smule intimiderende, skyldes det ikke, at jeg er bange for ændringer eller fornyelse. Det skyldes derimod, at jeg er tryghedsorienteret og trives bedst, når jeg kender rammerne. Og jeg er ikke underlig eller asocial, når jeg på en familietur med 50 mennesker er udmattet sidst på dagen og egentlig helst bare vil sidde med en bog. Jeg er ”bare” markant introvert.

 

Kald mig bare naiv, men før jeg fik lavet en personprofil, havde jeg aldrig rigtig tænkt over, hvor forskellige vi mennesker egentlig er. Selvfølgelig har jeg bidt mærke i nogle af forskellene, men i dag er jeg meget mere bevidst om, at vi motiveres af forskellige ting og har forskellige (arbejds-) præferencer. Og heldigvis for det!

Så selvom baggrunden for profilen var en rekrutteringssammenhæng, har jeg alligevel fået rigtig meget ud af at få lavet en Personprofil og udviklet mig personligt. Jeg har accepteret og fundet mere ro i mig selv. Jeg ved nu, at selvom jeg ikke råber højest ved udviklingsmøder eller insisterer på at få mine idéer først ud i lyset , bidrager jeg stadig med noget værdifuldt: Jeg står muligvis i baggrunden, men jeg sørger for, at stemningen er god, sikrer struktur, alle detaljer noteres og følger op på aftalerne.

 

Der er ingen tvivl om, at jeg har fået rigtig meget ud af at få lavet en PeopleTools Personprofil. Jeg er blevet mere bevidst om, hvad mine styrker og ”svagheder” er – og hvad der gør mig særlig.

Vil du høre mere om PeopleTools’ Profilværktøjer?

Lad os tage en snak om, hvordan vi kan hjælpe din virksomhed i gang